Radiator aluminium dari Nanjing Majestic Company

- 2021-04-20-

Pengenalan terperinci radiator aloi aluminium

Apa itu radiator aloi aluminium?

Industri radiator aloi aluminium adalah produk baru yang dilancarkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Contohnya, radiator komposit tembaga-aluminium terdiri daripada tiub tembaga dalaman berkualiti tinggi dan radiator aluminium luaran. Digunakan secara gabungan, ia mempunyai kekonduksian terma yang lebih baik, ketahanan kakisan yang lebih baik, dan lebih senang dibentuk dalam pelbagai gaya penampilan. Oleh kerana aluminium oksida yang terbentuk selepas pengoksidaan aluminium adalah filem pelindung terbaik, ia dapat mencegah pengoksidaan selanjutnya dan menjadikannya tahan karat oksidatif. Memerah juga lebih mudah, penampilannya lebih cantik, harganya agak sederhana, dan sangat digemari oleh golongan pekerja.

 

Ciri-ciri radiator aloi aluminium

1. Rintangan kakisan: Radiator aloi aluminium boleh menghasilkan oksida pepejal filem tebal di permukaan bahan. Ia boleh digunakan di dalam air dan dipanaskan hingga pH â ‰ ¤ 9 atau di tangki air kereta untuk waktu yang lama. Ia boleh menjalani rawatan khas pada permukaan radiator aluminium. Ia dapat digunakan untuk berbagai bahan dengan pHâ ‰ ¤12 untuk waktu yang lama, dan mempunyai jangka hayat yang lebih lama.

2. Cantik dan murah hati: aluminium radiator boleh digunakan untuk pelbagai rawatan permukaan, pelbagai warna dan lancar, hiasan, cantik dan tahan lama, selektif, dan dapat memenuhi keperluan individu orang.

3. Keselamatan: Radiator aloi aluminium mempunyai ketahanan spesifik yang lebih tinggi dan kekakuan spesifik yang jauh lebih tinggi daripada besi tuang tembaga dan keluli. Walaupun dalam ketebalan yang lebih tipis, ia dapat menahan tekanan yang mencukupi tanpa merosakkan kekuatan lenturan, kekuatan tegangan dan kekuatan hentaman semasa pengendalian, pemasangan dan penggunaan.

4. Berat ringan: Berat radiator aloi aluminium adalah sepersepuluh dari radiator besi tuang, yang dapat mengurangkan kos pengangkutan, mengurangkan intensitas tenaga kerja dan menjimatkan masa pemasangan.

5. Mudah dipasang dan diselenggara: Ketumpatan rendah radiator aloi aluminium dapat diproses dalam berbagai bentuk dan spesifikasi bahagian, sehingga radiator aluminium memiliki keratan rentas besar, dan permukaan pemasangan, produk, dan rawatan konvensional dapat adalah langkah yang boleh dipasang terus di tapak pembinaan, menjimatkan banyak kos pemasangan. Penyelenggaraan juga senang dan murah.

6. Penjimatan tenaga: Apabila jarak antara radiator aloi input dan output adalah suhu konduksi haba yang sama, aluminium radiator adalah 2.5 kali dari radiator besi tuang. Kerana keindahannya, penutup pemanasan dapat dihilangkan, dan kehilangan haba dapat dikurangkan. Lebih dari 30%, kosnya dikurangkan lebih dari 10%. Walaupun kesan penyebaran haba radiator aluminium sedikit lebih buruk daripada radiator tembaga, berat badan dapat dikurangkan dengan banyak.